Begin hier

Om een eerste selectie te maken vragen wij u de 4 cijfers van uw postcode in te vullen.Kosten voor het bouwen van een website

Eénmalige kosten

De kosten voor het bouwen van een website varieren sterk. 

Een belangrijk verschil is of u reeds over een logo of huisstijl beschikt. Is dat niet het geval dan is het meestal mogelijk dit te laten ontwerpen. Afhankelijk van hoe complex het logo moet worden kan hier veel extra tijd aan worden besteed. Het kan echter ook eenvoudig door gestyleerde tekst te gebruiken. Geef daarom bij uw offerte aanvraag aan of u behoefte heeft aan een (nieuw) logo. 

Graag geven we u een schatting van de kosten per type website met daarbij enige toelichting:

 

Terugkerende kosten

Naast de éénmalige kosten voor het bouwen van een website zijn er ook terugkerende kosten. 

Deze omvatten minimaal de kosten voor het hosten van de website en de jaarlijkse kosten van domeinregistratie. Voor eenvoudige en zakelijke websites bedragen deze kosten ongeveer 10 euro per maand. Webwinkels en complexe websites hebben soms meer capaciteit nodig, in dat geval zal de webdesigner u hierin adviseren. 

Voorkom hoge terugkomende kosten!

Een aantal aanbieders op de nederlandse markt biedt lage éénmalige kosten, vaak de helft of minder van de gangbare tarieven. Vervolgens vragen zij echter een relatief hoog maandelijks bedrag (30 tot wel 100 euro) voor de webhosting en minimale onderhoudswerkaamheden. 

Een snelle bereking leert dat het over een periode van 2 jaar veel voordeliger is de normale éénmalige kosten te betalen en vevolgens tegen lage kosten de website te hosten. Vervolgens blijkt dat u ofwel een contract tekent voor een lange periode, of de website niet kunt verhuizen naar een goedkopere hostingprovider.  

Website developers die u via deze site vindt werken nooit met dergelijke constructies.